Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Konfitura z truskawek

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 5308

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Konfitura z truskawek

Składniki

  • truskawki 1 kg
  • cukier żelujący 0,5 kg
  • likier pomarańczowy 1 kieliszek
  • cukier waniliowy 1 opakowanie
  • cynamon mielony 1 łyżeczka
  • imbir mielony 1 szczypta

Jak zrobić Konfitura z truskawek?

Truskawki oczyścić z szypułek, umyć, osączyć. Połowę owoców pokroić na połówki, pozostałe rozdrobnić, zasypać cukrem żelującym, przykryć i odstawić na trzy, cztery godziny. Doprowadzić do wrzenia, dodać likier pomarańczowy, cukier waniliowy, cynamon i imbir, gotować przez cztery minuty, stale mieszając.
Komentarze

Do przepisu na: Konfitura z truskawek

lewewelina23#

lewewelina23

2010-06-24 22:05:05

tylko ja nie dodawałam cynamonu bo cynamot zmienia troszkę smak a imbiru nie miałam ale i tak wyszedł pyszny :)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne