Przepis na Konfitura z agrestu

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
3584
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Składniki

  • agrest 1 kg
  • sok jabłkowy 150 ml
  • cukier żelujący 1 torebka
  • cukier 50 dag

Jak zrobić Konfitura z agrestu?

Agrest oczyścić, odważyć 85 dag rozdrobnić, zmiksować. Przełożyć masę do rondla z grubym dnem, wlać sok jabłkowy, dodać cukier żelujący, wymieszać i zagotować. Do wrzącej masy wsypać cukier i wymieszać gotować 1 minutę kiedy owoce są bardzo rozdrobnione, a 3 minuty w grubszych kawałkach. Pianę zebrać. Gorąca konfiturę przełożyć do słoików i ustawić je do góry dnem.

Podobne przepisy

Kompot z truskawek na zimę

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-10

Dodany przez: netha

Kategoria: Przetwory

Marynata z dyni

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-02-19

Dodany przez: madeleine

Kategoria: Przetwory

Buraczki w słoiku na zimę

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-05-10

Dodany przez: monika4

Kategoria: Przetwory

Dyniowe kosteczki

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-18

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Desery

Grzyby suszone

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2024-03-19

Dodany przez: enia

Kategoria: Przetwory

Jagody w cukrze

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-07-22

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Przetwory