Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Konfitura śliwkowa z orzechami

Dodany przez

Ile porcji: 4

Data dodania:

Wyświetlenia: 2512

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • śliwki węgierki 1 kg
  • cukier 1,5 kg
  • orzechy włoskie obrane 25 dag

Jak zrobić Konfitura śliwkowa z orzechami?

Z kilograma cukru i dwóch szklanek wody ugotować syrop, odstawić do następnego dnia. Do syropu wsypać pozostały cukier, zagotować. Śliwki umyte przekroić, wydrylować, a na miejscu śliwek umieścić połówki orzechów. Tak przygotowane śliwki włożyć do gorącego syropu i zagotować, odstawić na 24 godziny. Trzeciego dnia syrop zlać , zagotować i gorącym zalać śliwki. Doprowadzić do wrzenia, odstawić na 15 minut. Powtórzyć to trzy razy. Gorące konfitury przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć i odstawić do wystudzenia.
Komentarze

Do przepisu na: Konfitura śliwkowa z orzechami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne