Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Konchilioni faszerowane

Dodany przez

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 3173

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Składniki

  • muszle duże 18 szt
  • czosnek 2 ząbki
  • bazylia 2 pęczki
  • parmezan tarty 5 dag
  • orzeszki pini 5 dag
  • oliwa 100 ml
  • pomidory 3 szt
  • szynka konserwowa 15 dag
  • mozzarella 15 dag
  • oliwki czerwone bez pestek 10 dag
  • sól 1 szczypta
  • pieprz biały 1 szczypta

Jak zrobić Konchilioni faszerowane?

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, osączyć. Czosnek obrać. Bazylię opłukać, 3/4 zmiksować z parmezanem, czosnkiem, orzeszkami i oliwą, przyprawić solą i pieprzem. Resztę bazylii drobno posiekać. Pomidory umyte pokroić w kostkę. Szynkę, mozzarellę oraz oliwki pokroić w kostkę tej samej wielkości, wymieszać z posiekaną świeżą bazylią. Muszlę napełnić farszem, ułożyć na talerzu polanym sosem pesto.
Komentarze

Do przepisu na: Konchilioni faszerowane

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne