Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Kompot z truskawek

Dodany przez

Ile porcji: 24

Data dodania:

Wyświetlenia: 2853

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Kompot z truskawek
Kompot z truskawek
Kompot z truskawek
Kompot z truskawek

Składniki

Jak zrobić Kompot z truskawek?

Truskawki myjemy i przekładamy do większej wanienki zasypujemy cukrem. Gdy ok. po 2 godz. puści trochę soku delikatnie mieszamy i wsypujemy kwasek cytrynowy i delikatnie mieszamy. Najlepiej zrobić to na wieczór niech przez noc postoi i rano przekładać truskawki razem z sokiem do słoików wcześniej umytych i wyparzonych. Pasteryzować ok 5 - 10 min tak, aby truskawki się za bardzo nie rozgotowały.
Komentarze

Do przepisu na: Kompot z truskawek

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne