Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Kolorowa surówka

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 5427

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • sałata lodowa 1 główka
  • cykorie czerwone 2 szt.
  • papryka żółta 1 szt.
  • pomidory 4 szt.
  • ogórek 1 szt.
  • pierś z kurczaka 1 szt.
  • szczypiorek 1 szczypta

sos

  • olej 4 łyżki
  • ocet 1 łyżka
  • sól 0,5 łyżeczki
  • pieprz 1 szczypta
  • zioła prowansalskie 1 łyżka

Jak zrobić Kolorowa surówka?

Warzywa obmyć, oczyścić. Liście sałaty i cykorii, w miarę potrzeby, porwać na kawałki. Pomidory i ogórek pokroić w cienkie plastry. Pierś z kurczaka i oczyszczoną paprykę po­kroić w wąskie paski. Wymieszać ocet z solą i pie­przem, dodać olej i zioła prowansalskie. Dobrze wymieszać. Warzywa i mięso kurczaka zmieszać. Skropić sosem ziołowym, posypać szczypiorkiem.
Komentarze

Do przepisu na: Kolorowa surówka

!cyla#

!cyla

2009-03-03 14:16:36

ogolnie przepis smaczny i nie trzeba nic zmieniac, a ten sos to jest dosyc uniwersalny, dobry do wielu potraw i surowek

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne