Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Kefirowiec

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 8887

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 13 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Kefirowiec

Składniki

  • kefir 900 ml
  • galaretki różnokolorowe 3 op

Jak zrobić Kefirowiec?

Kefir dzielimy na trzy równe części. Galaretki rozpuszczamy każdą osobno w szklance wody. Kefir 300 ml miksujemy na najwyższych obrotach i dodajemy tężejącą galaretkę. I tak samo miksujemy z pozostałością. Warstwami wylewamy do tortownicy. Wstawiamy na 2 godzinki do lodówki.
Komentarze

Do przepisu na: Kefirowiec

jolcia#

jolcia

2011-01-23 18:51:32

to ciacho jest super!

teressa444#

teressa444

2009-11-03 11:51:19

Apetycznie wygląda.

monika4#

monika4

2009-09-29 11:49:27

Można wykorzystać jako ciaso, albo jako deser.

netha#

netha

2009-09-29 08:34:44

wygląda rewelacyjnie! i jaki prosty przepis, na pewno wypróbuję :)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne