Ja mieszając zostawiam małe kawałki kartofli w całości i dodaje jeszcze kminku i czosnku do smaku. Życzę smacznego
Cebulkę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Dodać paprykę czerwona w proszku, krotko razem podsmażyć. Dodać sprasowany czosnek i kminek, wymieszać oraz wodę. Obrane kartofle pokrojone na ćwiartki dodać do wywaru z papryki i wody, posolić i zagotować. 10 minut później dodać pokrojona w większą kostkę paprykę i pomidory. Gotować jeszcze 10 minut, następnie drewniana łyżką mieszać wszystko razem tak długo aż kartofle osiągną gęstą masę. Doprawić do smaku sola i ewentualnie jeszcze kminkiem. Podawać z kotletami mielonymi, smażonymi kiełbaskami lub gotowaną parówką.
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Warzywa
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie