Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Karpatka

Dodany przez

Ile porcji: 15

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 33min.
Czas przygotowania: 60 min.
Czas gotowania: 3 min.
Czas pieczenia: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1410

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

ciasto

krem

Akcesoria

  • miska,blacha,piekarnik

Jak zrobić Karpatka?

Ciasto:
margarynę i smalec zagotować z wodą. Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia. Gotować ok 3 min. Ciągle mieszając. Wystudzić. Następnie dodać 5 jaj i rozmiksować wszystko na jednolitą masę. Następnie przełożyć ciasto na dwie blachy piec w piekarniku 30. Min. W 180 stopniach. Po upieczeniu wystudzić.

Krem:
ze składników na krem wszystko zagotować i wystudzić. Do masy dodać 2 żółtka i margarynę. Zmiksować wszystko dokładnie. Jeden placek smarujemy kremem i kładziemy wierzch. Posypujemy cukrem pudrem.
Komentarze

Do przepisu na: Karpatka

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne