Przepis na Karp smażony

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2369
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Karp smażony?

Oczyszczoną rybę podzielić na dzwonki lub na filety. Rybę solimy i posypujemy pieprzem, zostawiamy na chwilę. Porcje obtaczamy w mące, jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na niezbyt silnym ogniu, na złocisty kolor.

Podobne przepisy

Śledzie z cebulą i majonezem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-17

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Ryba w sosie pomidorowym

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-12-21

Dodany przez: Asus

Kategoria: Ryby

Śledziki w oleju

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-17

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Rybka zrobiona na czerwono

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-12-17

Dodany przez: malina

Kategoria: Przekąski

Wytrawny łosoś

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-03-15

Dodany przez: testera

Kategoria: Ryby

Paluszki rybne smażone

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-26

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby