Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Kapusta pekińska z boczkiem

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 6239

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Kapusta pekińska z boczkiem
Kapusta pekińska z boczkiem

Składniki

  • kapusta pekińska 1 szt
  • boczek 25 dag
  • pieczarki 25 dag
  • cebula biała 1 szt
  • cebula czerwona 1 szt
  • sól 1 szt
  • pieprz 1 szt
  • olej 3 łyżki
  • czosnek 2 ząbki
  • keczup 2 łyżki

Jak zrobić Kapusta pekińska z boczkiem?

Kapustę pokroić w grube plastry, boczek i pieczarki w plasterki, a obie cebule w piórka. Czosnek przecisnąć przez praskę. Na rozgrzanym oleju podsmażyć kapustę, pieczarki i cebulę, dodać czosnek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Komentarze

Do przepisu na: Kapusta pekińska z boczkiem

!Sami#

!Sami

2009-06-13 07:22:24

A ja polecam dodac kolendry i oreganotez dobre...

!Felcia#

!Felcia

2009-03-05 08:32:29

Do kapusty dobrze jest dodac kminku,latwiej strawna i ma bardzo fajny aromat, pozdrawiam i dobrego jedzonka

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne