Przepis na Kapusta kiszona

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1829
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Kapusta kiszona?

Warzywa oczyszczamy. Kapustę szatkujemy. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do kapusty, mieszamy. Przesypujemy solą i odstawiamy na 2 godz. Aż puszczą sok. Przekładamy do słoików mocno ubijając. Słoiki zakręcamy i na drugi dzień wynosimy w chłodne miejsce.

Podobne przepisy

Pigwa w zalewie

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-06-23

Dodany przez: monika4

Kategoria: Przetwory

Papryka marynowana Grażyny

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-11

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Przetwory

Tarkowane ogórki do zupy na zimę.

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-15

Dodany przez: monika4

Kategoria: Przetwory

Marynowany bakłażan

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-08-28

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Przetwory

Gąski w occie

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-06-20

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Przetwory

Dżem z gruszek

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-11-26

Dodany przez: enia

Kategoria: Przetwory