Papryki myjemy, kroimy na trzy paski, usuwamy gniazda nasienne i nasiona, wrzucamy do wrzątku i po 2 min. Odsączamy, przelewamy zimną wodą, ponownie odsączamy i kroimy w cienkie paseczki. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Kapustę drobno szatkujemy. Wszystkie warzywa przekładamy do miski i mieszamy. Kapustę z warzywami przekładamy warstwami /lekko ubijając/do kamionkowych lub szklanych naczyń przesypując każdą warstwę solą i rozkruszonymi przyprawami. Odstawiamy na 3 dni w ciepłe miejsce a następnie w chłodne. Przez kolejne dni zdejmujemy z wierzchu tworzącą się pianę. Po zakończonym procesie fermentacji kapustę z warzywami przekładamy do słoików i pasteryzujemy 5 min.
Kategoria: Przetwory
Kategoria: Przetwory
Kategoria: Przetwory
Kategoria: Przetwory
Kategoria: Przetwory
Kategoria: Przetwory