Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Kapuśniak Ambasador

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1077

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • wywar z mięsa 1,5 l
  • kapusta biała 50 dag
  • banan 25 dag
  • kura pieczona bez kości 15 dag
  • masło 2-3 łyzki
  • mąka 1-2 łyzki
  • wino białe wytrawne 1/2 szkl
  • przecier z moreli suszonych 2-3 łyzki
  • sól
  • gałka muszkatołowa
  • sok cytrynowy i pomarańczowy do smaku

Jak zrobić Kapuśniak Ambasador?

Kapustę oczyścić, opłukać w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy, zalać wywarem, ugotować. Banany umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w paseczki razem z mięsem. Masło rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć, nie rumieniąc, połączyć z kapustą, bananami, mięsem, winem i przecierem z moreli, chwilę pogotować, doprawić do smaku.
Komentarze

Do przepisu na: Kapuśniak Ambasador

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne