Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Kalmary panierowane

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 20min.
Czas przygotowania: 10 min.
Czas smażenia: 10 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 6011

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Kalmary panierowane to pyszna przekąska w stylu hiszpańskim. Oryginalnie noszą nazwę calamares a la romana i w zależności od rejonu Hiszpanii są różnie przygotowywane. Obok paelli i tortilli hiszpańskiej to tradycyjne danie z półwyspu Iberyjskiego.

Zdjęcia

<b><i>Kalmary panierowane</i></b> to pyszna przekąska w stylu hiszpańskim. Oryginalnie noszą nazwę <b>calamares a la romana</b> i w zależności od rejonu Hiszpanii są różnie przygotowywane. Obok <a href="http://www.gwiazdywkuchni.pl/Przepis,paella.php">paelli</a> i <a href="http://www.gwiazdywkuchni.pl/Przepis,tortilla-hiszpanska.php">tortilli hiszpańskiej</a> to tradycyjne danie z półwyspu Iberyjskiego.

Składniki

do smażenia

Jak zrobić Kalmary panierowane?

Kalmary oczyścić z błon i umyć. Następnie pokroić na krążki. Jajko i wodę wymieszać, dodać mąkę połączyć, aby nie było grudek. Krążki kalmarów posypać sola i pieprzem. Zanurzać kalmary w cieście a'la naleśnikowym i od razu wrzucać na gorący olej. Smażyć z obu stron. Odsączyć na ręczniku papierowym i podawać z cząstką cytryny.
Komentarze

Do przepisu na: Kalmary panierowane

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne