Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Jaja faszerowane w kolorach rasta

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 60 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2798

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zdjęcia

Jaja faszerowane w kolorach rasta

Składniki

  • jaja 12 sztuk
  • szprot w sosie pomidorowym 1 puszka
  • koncentrat pomidorowy 2 łyżki
  • łosoś wędzony 100 gram
  • szczypiorek koperek, natka pietruszki 1 duży pęczek
  • groszek zielony 1 łyżka
  • majonez 3 kopiate łyżki
  • kurkuma mielona pół łyżeczki płaskiej
  • sól
  • pieprz

Akcesoria

  • garnek
  • nóż
  • 3 miseczki

Jak zrobić Jaja faszerowane w kolorach rasta?

Jaja ugotować na twardo. Przekroić na pół. Wydrążyć żółtka. Przygotować 3 miseczki do każdej włożyć po 4 żółtka. Do pierwszej części dodać szprota, i koncentrat pomidorowy oraz przyprawy do smaku.

Do drugiej części dać drobno pokrojonego łososia, kurkumę, majonez (1,5 łyżki) i przyprawy. Do trzeciej części dodać posiekane drobno zioła, groszek, pozostały majonez i przyprawy.

Zawartość każdej miseczki utrzeć na jednolitą masę. Faszerować połówki białek- 8 połówek na każdy kolor. Przybrać ziołami.
Komentarze

Do przepisu na: Jaja faszerowane w kolorach rasta

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne