Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Jabłka z kruszonką

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 35min.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas pieczenia: 20 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 889

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Jabłka z kruszonką

Składniki

kruszonka

  • masło lub margaryna 10 dkg
  • mąka 2 łyżki
  • wiórka kokosowe 1 łyżeczka
  • cukier 2 łyżki

Jak zrobić Jabłka z kruszonką?

Jabłka obieramy ze skórek, kroimy na ćwiartki i wykrawamy gniazda nasienne. Układamy na brytfannie posmarowanej margaryną, posypujemy cynamonem i rodzynkami. Wszystkie składniki kruszonki zagniatamy za sobą, aż stworzą zwartą masę. Ciasto na kruszonkę ucieramy na tarce o grubych oczka i posypujemy nim jabłka. Zapiekamy w 180 stopniach do momentu, aż jabłka zmiękną.
Komentarze

Do przepisu na: Jabłka z kruszonką

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne