Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Jabłka tyskie

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1359

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Jabłka tyskie?

Dwa jabłka odłożyć. Resztę obrać i drobno poszatkować. Zalać połową szklanki wody z dodatkiem soku cytrynowego i gotować 10 minut. Chrzan obrać i pokroić na długie cienkie wiórki. 3/4 chrzanu dodać do rozgotowanych jabłek, doprawić do smaku cukrem i wyłożyć do salaterek. Pozostałe jabłka obrane pokroić jak pomarańcze, a pozostały chrzan i jabłka lekko skropić sokiem z cytryny, żeby nie sczerniały i ułożyć na wierzchu masy jabłkowej.
Komentarze

Do przepisu na: Jabłka tyskie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne