Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Jabłecznik z bitą śmietaną

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 4422

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Jabłecznik z bitą śmietaną
Jabłecznik z bitą śmietaną

Składniki

Biszkopt

Masa jabłkowa

  • jabłka 1 kg
  • galaretki np. czerwone 2 szt

Bita śmietana

  • śmietana 30 % 0,5 litra
  • śnieżka 2 szt

Jak zrobić Jabłecznik z bitą śmietaną?

Białka ubić na sztywna pianę, dodawać stopniowo cukier ciągle ubijając a następnie żółtka – dalej ubijając. Dodać mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia - delikatnie wymieszać łyżką. Czas pieczenia 15-25 minut w temp. 180 st. C. Ostudzić jabłka zetrzeć na tarce, włożyć do garnka i smażyć. Pod koniec smażenia ściągnąć z ognia i dodać suche galaretki, wymieszać. Jabłka przełożyć na biszkopt i wyrównać. Ubić śmietanę z śnieżką i wyłożyć na ostudzone jabłka. Pozostawić do zastygnięcia. Udekorować według własnego uznania.
Komentarze

Do przepisu na: Jabłecznik z bitą śmietaną

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne