Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Jabłecznik

Dodany przez

Ile porcji: 15

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 20 min.
Czas gotowania: 10 min.
Czas pieczenia: 50 min.
Czas smażenia: 10 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1122

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

jest wspaniały na niedzielne popołudnie a najbardziej dla smakoszy ciast którzy uwielbiają pić kawę i dogryzać ciasto smacznego

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Jabłecznik?

Margarynę, mąkę, jajka (białka osobno zostawiamy), cukier, proszek do pieczenia razem wszystko zagniatamy tak jak na kruche ciasto. Dzielimy je na połowę. Na wysmarowana blaszkę dajemy jedna połowę. Na ciasto dajemy potarte lub mus jabłka z dodatkiem cynamonu. Na jabłka kładziemy druga warstwę ciasta i na ciasto dodajemy ubita na sztywno piane z dodatkiem cukru. Pieczemy ok 50 min w temp. 180 stopni
Komentarze

Do przepisu na: Jabłecznik

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne