Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Inwalida

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 20153

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 4 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Inwalida
Inwalida
Inwalida

Składniki

Jak zrobić Inwalida?

Wyrobić ciasto z mąki, jajek, 10 dag margaryny, miodu, sody, śmietany i cukru pudru. Upiec 2 placki w 180 C przez 20 min.
Z mleka, mąki i cukru waniliowego ugotować budyń, dodać margarynę i przestudzić.
Jabłka zetrzeć i usmażyć, dodać rozpuszczoną galaretkę w 1/2 szkl wody.
Przełożenie ciasta : ciasto, na to masę budyniową, ciasto na to masę jabłkową i ciasto.
Komentarze

Do przepisu na: Inwalida

!raczek#

!raczek

2010-10-29 19:54:32

to ciasto jako inwalida.Upiec biszkopt z 6 jaj/180st,C 25min/białka ubić na sztywnoze szczyptą soli i najlepiej gdy są schłodzone/potem przekroić na pół i na spód dajemy połowę kremu,trochę odczekać i na to dać jabłka utarte i z 1szklanką wody gotować 15 min,potem dać 2 suche galaretki wystudzić i dać na wierz kremu,zastudzić,przykryć drugą częscią biszkoptu i na wierz dać znów krem ,wyrownać.jak zastygnie można polać polewą wężykiem lub posypać jakimiś kolorowymi ozdobami Pycha -smacznego

lewewelina23#

lewewelina23

2010-08-21 12:39:28

A i do jabłek dodałam troszkę cukru i 1/2 opakowania cynamonu, ciasto fajne ale jak dla mnie przepis troszkę nie jasny, trzeba się dużo domyślić samemu.

lewewelina23#

lewewelina23

2010-08-21 12:30:45

Ciasto wypróbowane choć troszkę zmodyfikowane przezemnie, a i co do pieczenia 20 min. w 180* to wzupełności za dużo gdy piekarnik jest nagrzany do 10 min starczy ja swoje piekłam 8 min. w w/w temperaturze.

netha#

netha

2010-08-15 21:46:59

jest podane w składnikach, że potrzebne jest 25 dag margaryny z czego 10 dag daje się do ciasta a reszta rzecz jasna do masy :)

!manju#

!manju

2010-08-14 18:45:00

Ile margaryny do ciasta a ile do kremu

netha#

netha

2010-02-11 22:24:42

przepraszam, widocznie wkradł się błąd, należy upiec 3 placki co zresztą widać na załączonym zdjęciu :)

!gg#

!gg

2010-02-11 13:51:56

ale do przełozenia potrzebne sa 3 placki a Ty w przepisie podajesz zeby upiec 2 ??????

kaMisia13#

kaMisia13

2010-02-07 09:28:55

muszę wypróbować,ciekawy przepis;-)

netha#

netha

2009-09-20 19:39:43

zdjęcie już jest :-)

madi356#

madi356

2009-09-16 13:31:48

Musi być pyszne, szkoda, że nie załączyłaś zdjęcia ciasta:(

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne