Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Indyk z migdałami, czosnkiem i jogurtem

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1731

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • pierś z indyka 50 dag
  • czosnek 4 ząbki
  • płatki migdałowe 15 dag
  • jogurt naturalny 1 szkl
  • oliwa z oliwek 3 łyżki
  • natka kolendry posiekana 1 łyżka
  • natka pietruszki posiekana 1 łyżka
  • curry 1 łyżka
  • suszone płatki chili 1/2 łyżeczki
  • cynamon mielony 1/2 łyżeczki
  • sól
  • biały pieprz

Jak zrobić Indyk z migdałami, czosnkiem i jogurtem?

Mięso pokroić w dużą kostkę. Czosnek obrać, zmiażdżyć. Wymieszać chili, 2 łyżki oliwy, czosnek, cynamon i curry, wrzucić pokrojone mięso, wymieszać starannie, przykryć, wstawić do lodówki na 30 minut. W rondlu o grubym dnie rozgrzać pozostałą łyżkę oliwy, wrzucić mięso, smażyć do miękkości. Na suchej gorącej patelni zrumienić płatki migdałowe. Dodać do mięsa. Wlać jogurt, delikatnie wymieszać, przykryć, trzymać na małym ogniu przez 3-5 minut pilnując, aby potrawa się nie zagotowała. Przed podaniem posypać natka kolendry i pietruszki.
Komentarze

Do przepisu na: Indyk z migdałami, czosnkiem i jogurtem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne