Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Indyk w cieście francuskim

Dodany przez

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 20 min.
Czas pieczenia: 30 min.
Czas smażenia: 10 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 995

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • pierś indycza 200 gram
  • warzywa mrożone mieszanka 200 gram
  • włoszczyzna bez kapusty 1 szt
  • ciasto francuskie 1 szt
  • jogurt naturalny 400 ml
  • koperek
  • szczypiorek
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej
  • jajko 1 szt

Jak zrobić Indyk w cieście francuskim?

Pierś indyczą pokroić w paski. Włoszczyznę umyć i po obraniu pokroić w zapałki. Podgrzać olej i usmażyć mięso, dodać mrożonkę z warzyw, oraz pokrojona włoszczyznę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, Dusić całość, aż lekko odparuje. Ciasto francuskie rozłożyć, na środku ułożyć ostudzony farsz. Zawinąć jak roladę i ułożyć na papierze do pieczenia. Wierzch posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec pół godziny w 190-200 stopniach.

Posiekać koperek i szczypiorek, wymieszać z jogurtem, przyprawić sola i pieprzem. Podawać sos jogurtowy z roladą.
Komentarze

Do przepisu na: Indyk w cieście francuskim

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne