Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Gulasz z mięsem i grzybami

Dodany przez

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 50min.
Czas przygotowania: 50 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1370

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

pyszne :D

Zdjęcia

pyszne :D

Składniki

  • mięso z łopatki pół kg
  • prawdziwki ugotowane 6 sztuk
  • margaryna pół kostki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • przyprawa do gulaszu wg uznania
  • woda 2,5 szklanki
  • cebula 1 sztuka
  • mąka 1 łyzka
  • papryka słodka mielona 2 łyzeczki

Akcesoria

  • garnek

Jak zrobić Gulasz z mięsem i grzybami?

Na margarynie zrumienić posiekaną cebulkę. Do tego włożyć pokrojone w kostkę mięso i podgotowane delikatnie grzybki. Smażyć aż mięso będzie miękkie. Zalać 2 szklankami wody. Pogotować przez chwilę i zatrzepać kopiatą łyżka mąki rozrobionej w pół szklanki wodzie. Przyprawić.
Komentarze

Do przepisu na: Gulasz z mięsem i grzybami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne