Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Gulasz a'la mexico

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 10 min.
Czas gotowania: 50 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 741

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Dawno nie było tutaj żadnego gulaszu, wiec czs nadrobić zaległości. Tym razem dzięki samotnie wałęsającej się po szafce puszce kukurydzy postanowiłam z gulaszem udać się w stronę Meksyku a nie jak zazwyczaj do Węgier

Zdjęcia

Dawno nie było tutaj żadnego gulaszu, wiec czs nadrobić zaległości. Tym razem dzięki samotnie wałęsającej  się po szafce puszce kukurydzy postanowiłam z gulaszem udać się w stronę Meksyku a nie jak zazwyczaj do Węgier

Składniki

Jak zrobić Gulasz a'la mexico?

Mięso pokroiłam w kostkę, rozgrzałam mocno patelnie z olejem i przysmażyłam mięso. Posypałam pieprzem i solą. Dodałam pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek i dalej smażyłam aż mięso puściło sok. Wsypałam kumin, przesmażyłam razem ok 1 minute i dodałam pozostałe przyprawy czyli papryki i drobno posiekaną chili. Podlałam bulionem i dusiłam ok 40 min. Na koniec dałam pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę i odsączoną kukurydzę oraz koncentrat pomidorowy. Jeśli danie jest mało pikantne można dodać jeszcze chilli w proszku. Wszystko razem sie jeszcze gotowało ok 10 min. Podałam z ryżem.
Komentarze

Do przepisu na: Gulasz a'la mexico

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne