Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Grzyby z rusztu z sosem pesto z kolendrą i fetą

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1490

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • szpinak umyty i drobno pokrojony 200 g
  • kolendra świeża 60 g
  • czosnek zmiażdżony 3 ząbki
  • orzeszki nerkowca bez soli, posiekane 55 g
  • oliwa z oliwek 175 ml
  • oliwa do pokropienia
  • ser feta drobno pokrojony 115 g
  • pieczarki duże,umyte i pokrojone 8 szt
  • sól
  • czarny pieprz

Jak zrobić Grzyby z rusztu z sosem pesto z kolendrą i fetą?

Dusić szpinak 2 minuty, odcedzić dokładnie, odstawić.
Kolendrę, czosnek, orzeszki i połowę oliwy zmiksować, dopóki orzechy się nie rozdrobnią. Dodać połowę fety, resztę oliwy i zetrzeć na gęste puree.
Rozgrzać piekarnik do 200stC. Lekko posmarować oliwą dużą formę do pieczenia i ułożyć na niej grzyby spodami do góry. Na każdym położyć łyżkę szpinaku i przybrać sosem. Całość posypać reszta fety. Doprawić i skropić oliwą. Piec 25-30 minut, dopóki grzyby nie zmiękną. Podawać na gorąco.
Komentarze

Do przepisu na: Grzyby z rusztu z sosem pesto z kolendrą i fetą

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne