Przepis na Gotowane rolmopsy

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1124
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Składniki

  • filety śledziowe 1 kg
  • olej 1 szklanka
  • ocet 0,75 szklanki
  • cebula 1 szt
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku
  • papryka ostra do smaku
  • vegeta do smaku

Jak zrobić Gotowane rolmopsy?

Filety śledziowe oprószamy solą, pieprzem i mieloną papryką, zwijamy w ruloniki i układamy w rondelku. Na wierzchu układamy pokrojoną w piórka cebulę. Olej mieszamy z octem, doprawiamy do smaku vegetą i ostrą papryką i zalewę wlewamy do rondla z filetami śledziowymi. Zagotowujemy i gotujemy na małym ogniu ok. 20 min. Po ostudzeniu przechowujemy w lodówce. Najlepiej smakują na drugi dzień.

Podobne przepisy

Pasta z łososia do chleba

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-02-23

Dodany przez: dabal03

Kategoria: Przekąski

Flądra w śmietanie

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-29

Dodany przez: samanta

Kategoria: Ryby

Śledziki pyszne w majonezie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-09-07

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Śledź w sosie musztardowo-kawiorowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 720 min.

Data dodania: 2022-09-11

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Zakręcone śledziki

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-03-14

Dodany przez: sylwiach

Kategoria: Ryby

Zapiekanaka śledziowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-07

Dodany przez: helas

Kategoria: Ryby