Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Gołąbki z suchym ryżem

Dodany przez

Ile porcji: 1

Łączny czas przyrzadzenia: 5min.
Czas przygotowania: 5 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2318

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • mięso wieprzowe 1/2 kilograma
  • ryż 1 szklanka
  • biala kapusta 1/2 kilograma
  • jajko 1 sztuka
  • sól
  • pieprz

Jak zrobić Gołąbki z suchym ryżem?

Mięso wieprzowe zmielić, kapustę zetrzeć
na tarce o grubych oczkach. Surowy ryż, zmielone mięso, tartą kapustę, jajko i oliwę
dobrze wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Z masy uformować kulki, ułożyć na blasze, podlać rosołem, przykryć folią i dusić w piekarniku przez ok. 2 godz. W czasie duszenia kulki przewracać co jakiś czas. Podawać z sosem pomidorowym.
Komentarze

Do przepisu na: Gołąbki z suchym ryżem

osxy#

osxy

2010-10-06 14:07:47

bardzo się ciesze że smakowało:)

maksior88#

maksior88

2010-09-06 11:08:28

Rewelacyjne. Za pierwszym razem mi się udały!:)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne