Kapustę obrać z brzydkich liści, wyciąć głąb i obgotować w wodzie. Jak liście zrobią się elastyczne, to kapustę wyjąć i ostudzić. Mięso wymieszać z jajkami posiekaną cebulką, namoczoną i odciśniętą bułką.
Papryki pokroić w kostkę i wymieszać z mięsem. Doprawić do smaku sola i świeżo zmielonym pieprzem. Z kapusty zdjąć osiem liści i ściąć stwardniałą część liści. Farsz nałożyć na liście, pozawijać i obwiązać na krzyż nitką.
Ułożyć do natłuszczonego naczynia i podlać rosołem wymieszanym z koncentratem, cukrem i tymiankiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika 190 stopni i zapiekać przez ok. 30-40 minut.
Podajemy np; z ryżem na sypko lub same.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Warzywa