Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Gołąbki z kolorową papryką

Dodany przez

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 40min.
Czas przygotowania: 60 min.
Czas pieczenia: 40 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1248

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • mięso mielone mieszane 1/2 kg
  • cebula w średnia
  • bułka czerstwa 1 szt
  • rosół drobiowy 1/2 litra do namoczenia bułki
  • jajka 2 szt
  • papryka czerwona 1 mała
  • papryka żółta 1 mała
  • papryka zielona 1 mała
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • natka pietruszki 1 pęczek
  • czerwona kapusta 1 główka

składniki do sosu

dodatkowo

  • masło do wysmarowania naczynia

Jak zrobić Gołąbki z kolorową papryką?

Kapustę obrać z brzydkich liści, wyciąć głąb i obgotować w wodzie. Jak liście zrobią się elastyczne, to kapustę wyjąć i ostudzić. Mięso wymieszać z jajkami posiekaną cebulką, namoczoną i odciśniętą bułką.

Papryki pokroić w kostkę i wymieszać z mięsem. Doprawić do smaku sola i świeżo zmielonym pieprzem. Z kapusty zdjąć osiem liści i ściąć stwardniałą część liści. Farsz nałożyć na liście, pozawijać i obwiązać na krzyż nitką.

Ułożyć do natłuszczonego naczynia i podlać rosołem wymieszanym z koncentratem, cukrem i tymiankiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika 190 stopni i zapiekać przez ok. 30-40 minut.

Podajemy np; z ryżem na sypko lub same.
Komentarze

Do przepisu na: Gołąbki z kolorową papryką

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne