Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Gołąbki z farszem mięsno- pieczarkowym

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2873

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Na obiad, lub kolację....

Zdjęcia

Na obiad, lub kolację....
Na obiad, lub kolację....

Składniki

warzywa i grzyby

  • mięso mielone 50 dag
  • pieczarki 20 dag
  • bułeczka czerstwa 2 szt
  • cebula duża 1 szt
  • marchew mała 1 szt
  • jajko 1 szt
  • wegeta 1 łyżka
  • listek laurowy 2 szt
  • ziele angielskie 5 szt
  • pieprz czarny mielony 1 szczypta
  • kapusta biała 1 główka

Jak zrobić Gołąbki z farszem mięsno- pieczarkowym?

Zemleć mięso, cebulę, pieczarki i namoczone wcześniej czerstwe bułeczki. Dodać resztę składników. Wyrobić masę mięsną. Wcześniej sparzyć kapustę i zdjąć z niej liście. Mięso nakładać na liście i zawijać. Ułożyć ścisło w garnku, zalać wodą, dodać listek, ziele angielskie i wsypać wegetę. Dusić na wolnym ogniu około 30 - 40 minut. Można dodać koncentrat pomidorowy lub świeże pomidory.
Komentarze

Do przepisu na: Gołąbki z farszem mięsno- pieczarkowym

tulipan#

tulipan

2010-01-18 16:53:26

Super przepis... Polecam

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne