Każdą galaretkę rozpuścić oddzielnie w 1/2 l gorącej wody, odstawić do ostygnięcia. Owoce umyć, oczyścić z gałązek i szypułek, osaczyć. Jajka wbić do miski, dodać cukier puder i cukier waniliowy. Miskę ustawić na większym garnku i wrzącą wodą, ubić jajka z cukrem na parze na puszystą masę. Ostudzić. Żelatynę rozpuścić w małej ilości wody, odstawić. Kremówkę ubić na sztywno, połączyć z masą jajeczną i żelatyną. Na dnie formy do babki ułożyć część owoców, zalać je jedną galaretką. Na niej, gdy stężeje, ułożyć warstwę śmietanowej pianki. Na piankę wylać kolejną galaretkę z owocami. Postępować tak do wyczerpania składników. Przed podaniem zanurzyć na moment formę z babką w ciepłej wodzie, następnie wyjąć deser i ozdobić go świeżymi owocami.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta