Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Galaretka z zielonej papryki i lim

Dodany przez

Ile porcji: 7

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1686

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Galaretka z zielonej papryki i lim?

Żelatynę rozpuścić w 6 łyżkach zimnej wody i odstawić aby spęczniała. Podgrzać, dodając trochę ciepłej wody, a gdy zawrze odstawić i ostudzić. Paprykę zetrzeć na tarce, wymieszać ze szczypiorkiem, osolić i zmiksować. Dodać skórkę z lin lub cytryny. Olej zmiksować ze szczyptą soli i sokiem z cytryny, dodać paprykę i krzepnącą żelatynę. Doprawić dalej solą, pieprzem. Z białek wychłodzonych i szczypty soli ubić pianę i połączyć z kremem paprykowym. Wypełnić foremki, przykryć folią i wstawić do lodówki. Ozdobić pomidorem i pietruszką.
Komentarze

Do przepisu na: Galaretka z zielonej papryki i lim

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne