Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Galantyna z kurczaka

Dodany przez

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 6275

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Galantyna z kurczaka

Składniki

Jak zrobić Galantyna z kurczaka?

Kurczaka myjemy, osuszamy, odcinamu skrzydła i udka, wytrybujemy.Bułkę namaczamy w kremówce.Mięso oddzielamy od kości, mielimy z bułką. Pieczarki podsmażamy na maśle, często mieszamy by się nie zrumieniły, przestygniete dodajemy do masy mięsnej.Cebulę obieramy, drobno siekamy i razem z kaszą manną dodajemy do masy mięsnej. Doprawiamy do smaku ziołami, gałką muszkatołową, solą i pieprzem.Dodajemy żółtka i wyrabiamy na jednolitą masę. Z białek ubijamy pianę i dodajemy do masy.Wytrybowanego kurczaka napełniamy farszem i zawiązujemy nitką. Pod nitkę wkładamy listki laurowe.Na dno brytfanki wlewamy tochę pozostałego masła i o,5 szklanki wody, układamy kurczaka, polewamy resztą masła i przykrywamy.Pieczemy ok. 55 min w temp. 180 stopni C, od czasu do czasu skrapiając wodą.Podajemy jako przystawkę lub obkład do kanapek.
Komentarze

Do przepisu na: Galantyna z kurczaka

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne