Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Francuskie rurki z kremem

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 0min.
Czas przygotowania: 3 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 4099

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Francuskie rurki z kremem
Francuskie rurki z kremem
Francuskie rurki z kremem
Francuskie rurki z kremem

Składniki

  • wiórki kokosowe do posypania
  • odrobina gruboziarnistego cukru do posypania

ciasto kruche

  • mąka 1/4 szkl
  • masło roślinne 30 dag

ciasto octowe

krem

  • białka jaj 3 sztuki
  • cukier 10 dag

Jak zrobić Francuskie rurki z kremem?

Ciasto kruche: z mąki i masła roślinnego wyrobić kruche ciasto. Rozwałkować je na kwadrat o boku 15 cm. Ciasto octowe: wodę wymieszać z octem i solą, wlać do mąki i wyrobić ciasto octowe. Schłodzić. Ułożyć je pośrodku ciasta kruchego, rogi ciasta kruchego założyć do środka. Rozwałkować na prostokąt 30 na 60 cm. Złożyć na trzy i schłodzić w ok. 20 minut. Rozwałkować ponownie na prostokąt 30 na 60 cm. Czynność powtórzyć czterokrotnie. Na koniec ciasto pokroić w paski szerokości 3 cm. Ciasto obwijać na specjalnych rurkach, posmarować roztrzepanym jajkiem i piec 20 minut w temp. 200 stopni. Krem: białka jaj i połowę cukru umieścić w misce ustawionej nad parą. Ubijać, aż powstanie piana. Zdjąć znad pary, dodać resztę cukru i ponownie ubijać przez ok. 5 minut. Rurki napełnić kremem. Wystający z rurki krem można posypać wiórkami kokosowymi. A rurki po wierzchu, na posmarowanej jajkiem części, posypać odrobiną cukru.
Komentarze

Do przepisu na: Francuskie rurki z kremem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne