Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Francuskie poduszeczki smaku

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 20min.
Czas przygotowania: 20 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1995

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Francuskie poduszeczki smaku

Składniki

  • pomidorki koktajlowe czerwone 1 opakowanie
  • ciasto francuskie 1 opakowanie
  • ser żółty 2 plasterki
  • oliwa z oliwek 1 łyżka
  • bazylia suszona 1 łyżeczka

Akcesoria

  • blacha do pieczenia
  • pergamin
  • nóż

Jak zrobić Francuskie poduszeczki smaku?

Blachę do pieczenia wyłożyć pergaminem. Ciasto francuskie po schłodzeniu w lodówce rozwinąć, pokroić na równe części (prostokąty) i przełożyć na blachę.

Pomidory koktajlowe opłukać wodą, przekrawać na pół i układać po kilka sztuk na każdym prostokącie. Ser żółty pokroić na drobno i posypać nim każdą poduszeczkę, następnie skropić oliwą z oliwek i posypać suszoną bazylią.

Piekarnik nastawić na 200 stopni i piec w nim poduszeczki przez ok 12 minut.
Komentarze

Do przepisu na: Francuskie poduszeczki smaku

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne