Przepis na Flaczki po bułgarsku

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1295
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Flaczki po bułgarsku?

Obrana cebulę pokroić w drobną kostkę. Z papryki usunąć gniazdo nasienne, miąższ umyć i pokroić w cienkie paski. W rondlu z grubym dnem stopić masło, zeszklić cebulę, dodać paprykę i chwile smażyć razem, po czym oprószyć mąką i powoli mieszając, wlewać przecier pomidorowy wymieszany z 2-3 łyżkami wody. Do gęstego sosu włożyć pokrojone flaki wraz z liściem laurowym i wlać bulion, gotować pod przykryciem na niewielkim ogniu ok. 30 min. Pod koniec gotowania doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Obrany czosnek rozgnieść, zmieszać z natką i startym serem, posypać nim gorącą zupę.

Podobne przepisy

Mielone gotowane na parze

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-12-07

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Żeberka z grilla w czosnkowej marynacie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 765 min.

Data dodania: 2022-11-02

Dodany przez: bernika

Kategoria: Mięsne

Zapiekany schab z fasolą

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-11-02

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Mięsne

Wykwintny smalec domowy do smarowania pieczywa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-10-13

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Mięsne

Kotlet w pianie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-03-04

Dodany przez: alaaa

Kategoria: Mięsne

Wątróbka duszona

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-07-27

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Mięsne