Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Figa z bratkiem

Dodany przez

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2035

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • wędzona sielawa 320 gram
  • bratki 80 gram
  • zielone szparagi 200 gram
  • świeże figi 200 gram
  • oliwa 80 ml

Jak zrobić Figa z bratkiem?

Wędzoną sielawę oczyszczamy i filetujemy. Bratki płuczemy, osuszamy na papierowym ręczniku papierowym. Szparagi obieramy, obcinamy główki i kroimy na kawałki. Figi kroimy na ćwiartki. Całość układamy na talerzu i skrapiamy oliwą. Można dosmaczyć odrobiną czarnego pieprzu.
Komentarze

Do przepisu na: Figa z bratkiem

agusia30#

agusia30

2009-01-21 10:49:02

Zrobilam i zachwycona nie jestem, ale moze komus innemu zasmakuje, polecam nie zrazac sie

herman#

herman

2008-12-17 13:02:09

Gdzie te bratki dostac. Czy to maja byc takie z apteki? Czy z pola..Brzmi zachecajaco, ale spruboje zrobic.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne