Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Faszerowany szczupak

Dodany przez

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 0min.
Czas przygotowania: 3 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1924

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Niestety trzeba poświęcić płócienną ściereczkę. Moja babcia robi wspaniale ta potrawę.

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Faszerowany szczupak?

Świeżego szczupaka należy oskrobać z łusek, wypatroszyć, następnie odciąć mu głowę i skórę, odfiletować i wymoczyć w zimnej wodzie. Warzywa umyte pod bieżącą wodą i oczyszczoną głowę szczupaka wrzucić do wody i ugotować wywar. Bułkę namoczyć w mleku. Cebulę należy obrać, pokroić dość drobno, a następnie poddusić na patelni na maśle. Za pomocą maszynki do mielenia mięsa należy zmielić mięso ryby, podduszoną cebulkę i bułkę. Do masy należy dodać jajko, sól, cukier i pieprz. Masę należy wyrobić. Należy przygotować płócienną serwetkę, wysmarować ją masłem, nałożyć na nią masę rybną, zwinąć ją w rulon i związać za pomocą sznureczka. W garnku należy powtórnie zagotować wywar, włożyć do niego zawiniętą w ściereczkę masę i gotować przez około godzinę na wolnym ogniu. Po ugotowaniu należy roladkę wystudzić, wyjąć z płótna, pokroić na plastry i ułożyć na talerzu lub półmisku. Roladę należy udekorować ugotowanym na twardo jajkiem i warzywami z wywaru, zalać auszpikiem(wywar+ żelatyna). Odstawić do lodówki w celu stężenia galaretki.
Komentarze

Do przepisu na: Faszerowany szczupak

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne