Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Faszerowany ananas

Dodany przez

Ile porcji: 2

Łączny czas przyrzadzenia: 35min.
Czas przygotowania: 35 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 851

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • ananas 1 sztuka
  • kiwi 4 sztuki
  • banany 2 sztuki
  • papaja 1 sztuka
  • cukier waniliowy 1 torebka
  • sok z cytryny 1 sztuka
  • smietana kremówka 1/8 litra
  • cukier 1 łyżka
  • imbir zmielony 1/2 łyżeczki
  • jogurt 1/2 kubka

Akcesoria

  • nóż

Jak zrobić Faszerowany ananas?

Z boku ananasa odkroić pokrywkę o grubości ok. 3 cm. Z drugiej strony odkroić cienki plaster aby móc postawić ananasa.

Z ananasa i pokrywki wydrążyć miąższ i pokroić go w kostkę. Zdrewniałe części usunąć. Obrane banany pokroić w plastry. Obrane kiwi i papaję pokroić w kostkę. Z papai wcześniej usunąć pestki.

Owoce wymieszać z cukrem waniliowym i sokiem z cytryny. Napełnić nimi ananasa, przykryć folią i odstawić do lodówki.

Śmietanę ubić na sztywno. Jogurt wymieszać z cukrem, imbirem i bitą śmietaną. Sos jogurtowy przełożyć do salaterki. Sos do deseru podawać oddzielnie.
Komentarze

Do przepisu na: Faszerowany ananas

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne