Przepis na Faszerowane papryki

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1258
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

Składniki

  • duże papryki 6 sztuk
  • cebula 1 sztuka
  • posiekana natka 2 łyżki
  • sok pomidorowy 1/2 szklanki
  • oliwa 150 ml
  • ryż 12 dag
  • cukier 1 łyżka
  • miąższ z pomidora 1 szklanka
  • sól
  • pieprz

Jak zrobić Faszerowane papryki?

Papryki należy dokładnie umyć, następnie nadciąć ich górę i usunąć z nich pestki. Na rozgrzanym na patelni tłuszczu należy podsmażyć posiekana drobno cebulkę, następnie dodać ryż i smażyć do zeszklenia. Sól, pieprz, posiekaną natkę, miąższ z pomidora i pól szklanki wody należy dodać do ryżu i podgrzewać, aż ryż wchłonie wodę. Doprawić do smaku cukrem. Do papryk należy nakładać farsz do 1/2 wysokości. Wlać po 1 łyżce wody, zakryć odciętą częścią papryki. Piec przez około godzinę w naczyniu żaroodpornym.

Podobne przepisy

Jagody ze śmietaną

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2024-01-06

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zimny bufet

Orzeszkowe jajka

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-08

Dodany przez: madi356

Kategoria: Zimny bufet

Jajka przepiórcze w łososiu

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-15

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Zimny bufet

Farsz do krokietów

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-23

Dodany przez: madi356

Kategoria: Zimny bufet

Twarożek z żółta papryką i rzodkiewkami

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2024-03-15

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zimny bufet

Wiosenne kanapki dla jaroszy

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-10-21

Dodany przez: emilia9n

Kategoria: Zimny bufet