Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Faszerowana jajka

Dodany przez

Ile porcji: 2

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2002

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Wariacja nt. jaj, farsz można dowolnie zmieniać w zależności od gustu i ulubionych smaków.

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Faszerowana jajka?

Grzyby namoczyć w gorącej wodzie i blanszować 10 minut. Odsączyć i pociąć w paski. Cebulę obrać, drobno skroić i zeszklić na maśle. Dodać grzyby, smażyć 3 minuty, zdjąć z ognia i wystudzić.
Jaja ugotować na twardo w osolonej wodzie, następnie ostudzić. Bardzo ostrym nożem przekroić na połowę (razem ze skorupkami), wydrążyć łyżką białko i żółtko, tak aby nie uszkodzić skorupki. Białko i żółtko zetrzeć na tarce, połączyć z cebula i grzybami, dodać posiekana natkę, sól, pieprz i wyrobić na jednolita masę.
Skorupki napełnić farszem i wierzch panierować w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i ostrożnie smażyć jajka od panierowanej strony na złocisty kolor.
Komentarze

Do przepisu na: Faszerowana jajka

!Rola#

!Rola

2008-10-28 16:51:39

Bardzo smaczne, polecam

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne