Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Dyniowe kosteczki

Dodany przez

Ile porcji: 10

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 60 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1341

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Dyniowe kosteczki

Składniki

  • dynia 1,5 kg
  • cukier 1 kg
  • ocet winny 2 szklanki
  • cynamon 1 łyżeczka
  • imbir 1 łyżeczka
  • gożdziki 4 sztuki
  • aromat pomarańczowy 10 kropel
  • skórka pomarańczowa starta 1 pomarańcza

Akcesoria

  • nóż
  • garnek

Jak zrobić Dyniowe kosteczki?

Dynię bez skórki i miąższu kroimy w kosteczkę. Cukier, ocet winny i przyprawy gotujemy przez minutę. Dodajemy dynię podgotowujemy przez ok 4 min. By zmiękła ale się nie rozgotowała. Następnie przekładamy ją do słoików. Syrop przecedzamy i zalewamy nim kostki dyni. Szczelnie zamykamy i pasteryzujemy przez ok. 15 min.
Komentarze

Do przepisu na: Dyniowe kosteczki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne