Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Drożdzowe z śliwkami

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1985

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Drożdzowe z śliwkami
Drożdzowe z śliwkami
Drożdzowe z śliwkami

Składniki

Ciasto

Kruszonka

Dodatkowo

  • śliwki węgierki 1 kg

Jak zrobić Drożdzowe z śliwkami?

Drożdże wymieszać z cukrem. Margarynę rozpuścić z mlekiem. Do ciepłego mleka z margaryną dodać rozpuszczone drożdże z cukrem, jajka oraz mąkę. Wszystko wyrobić. Odstawić na około 30 min do wyrośnięcia. Ciasto wyłożyć na wysmarowana blaszkę i ułożyć śliwki. Zrobić kruszonkę czyli mąkę, margarynę i cukier zagnieść i posypać śliwki. Piec 30 – 45 min w 180*C .
Komentarze

Do przepisu na: Drożdzowe z śliwkami

!mati#

!mati

2009-09-03 12:38:49

mam nadzieje że mi wyjdzie , bo mam ogromny apetyt na niego

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne