Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Dorsz w warzywach

Dodany przez

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 60 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1256

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • filety z dorsza bez skórki 1 kg
  • sok z limonki 1 łyżka
  • sól do smaku
  • biały pieprz do smaku
  • curry do smaku
  • marchew 1 szt
  • seler naciowy 1 szt
  • masło 2 łyżki
  • bulion drobiowy 0,75 szklanki
  • pomidory 3 szt

Jak zrobić Dorsz w warzywach?

Filety opłukujemy, osączamy, osuszamy ręcznikiem kuchennym i skrapiamy świeżo wyciśniętym sokiem z limonki. Każdy filet oprószamy solą i pieprzem. Marchew obieramy i kroimy w cienkie słupki. Seler obieramy i kroimy w plasterki. Cebulkę drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy warzywa, krótko podsmażamy często mieszając doprawiamy solą, pieprzem i curry. Następnie warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy rosołem. Na warzywach układamy filety z dorsza. Całość zapiekamy ok. 30 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni c. Pomidory kroimy w plastry. Na talerzach układamy porcje pomidora, warzywa i porcje ryb.
Komentarze

Do przepisu na: Dorsz w warzywach

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne