Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Dorsz w jarzynach

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 10min.
Czas przygotowania: 25 min.
Czas pieczenia: 30 min.
Czas smażenia: 15 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1101

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Dorsz w jarzynach

Składniki

Jak zrobić Dorsz w jarzynach?

Filety skrapiamy sokiem wyciśniętym z cytryny, oprószamy solą i pieprzem. Przekładamy do miseczki, przykrywamy i odstawiamy na 30 min. Marchew, pietruszkę i seler obieramy, opłukujemy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach lub kroimy w zapałkę. Papryki myjemy, oczyszczamy z gniazd nasion i drobniutko kroimy. Cebule obieramy i drobno siekamy. W rondlu rozgrzewamy dwie łyżki oleju, wrzucamy rozdrobnione warzywa i mieszając smażymy przez 7 min - aż zmiękną. Wlewamy bulion i dusimy pod przykryciem ok. 5 min. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, keczup i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem /ewentualnie szczyptą cukru/. Filety smażymy na oleju na złoto z obu stron. Połowę warzyw układamy na dnie naczynia żaroodpornego. Na nich układamy filety rybne i przykrywamy resztą warzyw. Przykrywamy folią aluminiową i zapiekamy ok. 30 min w temp. 200 stopni c.
Komentarze

Do przepisu na: Dorsz w jarzynach

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne