Przepis na Dorsz lwowski

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1617
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Składniki

Jak zrobić Dorsz lwowski?

Śliwki zalać wodą. Po dwóch godz. Dodać wino i zagotować, następnie zmiksować. Wymieszać z majonezem. Z dorsza usunąć skórkę i ości, odjąć głowę, płetwy i ogon. Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć ją, następnie dodać do dorsza razem z jajkiem i posiekaną cebulą. Wszystko razem dokładnie wymieszać i zmielić. Doprawić do smaku, z masy formować pulpeciki i gotować je w bulionie warzywnym przez 30 minut.

Podobne przepisy

Panga panierowana z marchewką

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-10-09

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Ryby

Grecki dorsz

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-10

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ryby

Flądra w śmietanie

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-29

Dodany przez: samanta

Kategoria: Ryby

Karp w cieście

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-14

Dodany przez: malinka

Kategoria: Ryby

Ryba wigilijna

Ile porcji: 15

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-12-08

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Ryby

Grillowany łosoś z serem cammembert

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-12-01

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby