Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Domowe rolmopsy

Dodany przez

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 4366

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 5 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Domowe rolmopsy
Domowe rolmopsy

Składniki

  • śledzie bez głów 1 kg
  • cebula 1 kg
  • marchewka 10 dag
  • ogórek kiszony 12 dag
  • musztarda 1 słoiczek mały

marynata

Jak zrobić Domowe rolmopsy?

Śledzie po wymoczeniu i oczyszczeniu należy pokroić na pół i pozbawić je ości. Marchewkę należy oczyścić i pokroić w paski, następnie obgotować. Ogórki należy pokroić w paski, zaś cebulę w drobne piórka. Śledzie należy wysmarować musztardą, kłaść na nie ogórek, cebulę i marchewkę, a następnie zawijać w rulonik i spiąć wykałaczką. Tak przygotowane rolmopsy śledziowe należy spinać wykałaczkami i wkładać do słoików. Z wody, octu, oleju, posiekanej drobno cebulki, soi, cukru i ziela należy przygotować marynatę. Wszystkie składniki zagotować. Rolmopsy po zalaniu marynatą należy zakręcać w słoikach.
Komentarze

Do przepisu na: Domowe rolmopsy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne