Pamiętaj mnie

 
 
 
 
  • Gwiazdy w Kuchni
  • Domowe ravioli ze szpinakiem, pieczarkami i grzybami Shiitake podane z sosem pieczarkowym

Przepis na Domowe ravioli ze szpinakiem, pieczarkami i grzybami Shiitake podane z sosem pieczarkowym

Dodany przez

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 90 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2264

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Domowe ravioli ze szpinakiem, pieczarkami i grzybami Shiitake podane z sosem pieczarkowym
Domowe ravioli ze szpinakiem, pieczarkami i grzybami Shiitake podane z sosem pieczarkowym
Domowe ravioli ze szpinakiem, pieczarkami i grzybami Shiitake podane z sosem pieczarkowym

Składniki

Akcesoria

  • garnek
  • patelnia
  • łyżka
  • wałek
  • nóż
  • stolnica

Jak zrobić Domowe ravioli ze szpinakiem, pieczarkami i grzybami Shiitake podane z sosem pieczarkowym?

Pieczarki oczyszczamy. Połowę z nich drobniutko siekamy, drugą połowę kroimy w plasterki. Czosnek wraz z jedną cebulą drobno siekamy.

Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej cebulkę wraz z czosnkiem, następnie dodajemy drobno posiekane pieczarki i grzyby shiitake i podduszamy. Do pieczarek dodajemy szpinak i całość podsmażamy przez kilka minut, pod koniec dodajemy żółtko i odrobinę sosu teriyaki i dokładnie mieszamy.

Farsz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pieczarki pokrojone w plasterki podduszamy na oliwie wraz z druga drobno posiekaną cebulką. Do pieczarek dodajemy śmietanę i całość dusimy przez 2- 3 minuty.

Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy sól i olej, następnie dodajemy gorącą wodę. Wyrabiamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy dość cienko i kroimy na kwadraty o bokach około 5 cm.

Na kwadraty układamy po małej łyżeczce farszu, na każdy z kwadratów układamy drugi kwadracik i sklejamy brzegi uważając, żeby pozbyć się powietrza ze środka (ravioli mogą nam się wówczas rozklejać). Pierożki wrzucamy na gotujący się wrzątek i gotujemy przez 2- 3 minuty, do momentu, gdy wypłyną na wierzch.

Następnie wyławiamy je łyżką cedzakową i odkładamy na sitko lub durszlak. Tak przygotowane ravioli podajemy z sosem pieczarkowym. Smacznego :)
Komentarze

Do przepisu na: Domowe ravioli ze szpinakiem, pieczarkami i grzybami Shiitake podane z sosem pieczarkowym

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne