Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Domowe leczo

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2260

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Danie obiadowe dosyć syte.

Zdjęcia

Danie obiadowe dosyć syte.
Danie obiadowe dosyć syte.

Składniki

  • pieczarki 3/4 kg
  • cebula 1 sztuka duża
  • kiełbasa ( np.zwyczajna) 0,5 kilo
  • papryka świeża 2 sztuki
  • cukinia 2 sztuki
  • pomidory 8 sztuk
  • sól szczypta
  • pieprz szczypta
  • zioła prowansalskie do smaku
  • olej 3 łyżki
  • woda 1 szklanka

Jak zrobić Domowe leczo?

Cebulkę kroimy w talarki, podsmażamy w dużym garnku na oleju, pieczarki po umyciu kroimy na ćwiartki, wrzucamy do garnka z cebulką. Dusimy pod przykryciem, dolewamy szklankę wody. Kiedy grzybki będą miękkie i puszczą wodę, dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbaskę, następnie cukinię, paprykę (najlepiej w dwóch różnych kolorach). Wszystkie warzywa kroimy w kostkę. Gotujemy wszystko na wolnym ogniu ok 30 minut. Pomidory parzymy gorącą wodą i zdejmujemy skórkę. Następnie kroimy je na ćwiartki i wrzucamy do drugiego garnka. Gotujemy pomidory ok. 20 min. Gdy puszą sok dodajemy sól, pieprz i zioła prowansalskie. Wszystko mieszamy! po chwili wlewamy sos do garnka z warzywami i kiełbaską. I tak gotujemy razem jeszcze przez 10 minut.
Komentarze

Do przepisu na: Domowe leczo

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne