Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Domowa zapiekanka

Dodany przez

Ile porcji: 1

Łączny czas przyrzadzenia: 20min.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas smażenia: 5 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1770

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Domowa zapiekanka

Składniki

  • spód do zapiekanki 1 szt
  • pieczarki 3 szt
  • kukurydza konserwowa 1 łyżeczka
  • papryka czerwona mała 1 szt
  • ser biały 2 plastry
  • keczup 1 łyżeczka
  • przyprawa do pizzy 1 łyżeczka
  • olej do smażenia

Jak zrobić Domowa zapiekanka?

Pieczarki oczyścić, umyć oraz pokroić na małe kawałki, na patelni rozgrzać olej i podsmażyć grzyby. Pod koniec smażenia dodać osączoną kukurydze, pomidory pokrojone w małą kostkę, całość lekko przesmażyć. Spód do zapiekanki posmarować keczupem, posypać przyprawami, ułożyć pokrojone plasterki sera i na wierzch resztę składników. Przygotowaną zapiekankę przełożyć na naczynie żaroodporne i podgrzać w mikrofalówce około 3 minut w temperaturze 200 stopni. Gotową zapiekankę można polać keczupem wymieszanym z majonezem i posypać ziołami.
Komentarze

Do przepisu na: Domowa zapiekanka

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne